Holdbeskrivelser
Klangmeditation
🎶 Oplev Indre Harmoni med Klangmeditation! 💫 Klangmeditation, hvor lyden bliver nøglen til indre ro og balance.
🌟 Hvad er Klangmeditation? Klangmeditation er en unik form for meditation, der bruger kraften af lyd til at fremme afslapning og velvære. Under sessionen indtager du en behagelig liggende position, lukker øjnene og åbner sindet for en symfoni af beroligende lyde. Centralt i oplevelsen står brugen af klangskåle og andre harmoniske instrumenter, der skaber en fordybende lydoplevelse. Sessionen starter oftest med en guidet bodyscan for at komme ud af hovedet og ned i kroppen.
🎵 Fordele ved Klangmeditation: Lydens vibrerende bølger hjælper med at mindske stress og fremme en dyb følelse af afslapning. Klangmeditation forbedrer fokus og hjælper med at berolige tankemylder. Harmoniske frekvenser arbejder på at balancere kroppens energisystemer. Lyden hjælper med at frigøre spændinger og skaber en følelse af indre ro.
☯️Deltagelse: Tag det første skridt mod indre harmoni ved at deltage i en klangmeditation. Jeg guider dig gennem en meditativ rejse, hvor lyden bliver din guide til dyb afslapning. Uanset om du er nybegynder eller erfaren indenfor meditation, vil klangmeditationen åbne døren til et øjeblik af indre fred.
Kom og fordyb dig i lydens helende kraft – din rejse mod indre ro begynder her!
Yin Yoga og klangmeditation (forløb)
En stille og meditativ praksis, med fokus på at være tilstede i nuet. Et godt supplement til en aktiv yogapraksis, løberen eller cyklisten. Eller hvis du trænger til at koble fra en stresset hverdag.
Vi sætter tempoet ned og vender blikket indad.
I Yin Yoga holder vi stillingerne op til flere minutter, de fleste stillinger uden særlig stor muskulær aktivitet, det giver mulighed for at slippe spændingerne i musklerne og strække leddene blidt. Ved at være i stillingerne i længere tid, bliver bindevævet blødgjort og smidigt. Yin Yoga kan, mens man udfører det, give en følelse af sårbarhed og skrøbelighed, og efter træningen en større følelse af styrke og energi.
Du er velkommen, uanset om du er ny til yoga eller er erfaren udøver, undervisningen tilpasses individuelt den enkeltes evner og behov.
Sunday Treat- Styrk dit nærvær med yin yoga og klangmeditation
Vil du gerne ”ud af hovedet” og ned i kroppen’?
Yoga Flow – Slow Flow (forløb)
I Yoga Flow arbejder vi med åndedrættet som bindeled mellem de forskellige Asana (stillinger). Indholdet af undervisningen er et mix af teknik og dynamisk bevægelse. En blanding af Hatha og Vinyasa Yoga.
Undervisningen består af en kort meditation, opvarmning, flow af Asana (stillinger)…stående, siddende og liggende. Timen afsluttes med Savasana (afspænding).
Holdet henvender sig primært til dig som har prøvet yoga og kender til stillinger som nedadvendt hund, kriger II og barnetsstilling.
Yoga Nidra
Hvad er Yoga Nidra?
Yoga nidra er et årtusinder gammelt begreb fra Indien, en meditationsteknik, som blev populær i Vesten i det 20. århundrede og kom til Danmark med den danske Swami Janakananda i 1970’erne. Yoga nidra betyder ‘yogiens søvn’ og er en dybt afstressende teknik, hvor man bliver guidet ind i en dyb meditativ tilstand.
Rent teknisk skifter din hjerneaktivitet fra beta-stadie, som er det stadie, hvor du er vågen og hvor der er stor hjerneaktivitet (tanker) til alpha-stadiet. I alpha er du afslappet, og det er også her, hormonet serotonin bliver frigivet, som gør dig afslappet. Hvis vores hjerne mest er i beta og har svært ved at lande i alpha, har vi også en større risiko for at udvikle stress og angst, så det er vigtigt, vi giver os selv tid og plads til afspænding, meditation og afslapning.
Fra alpha bevæger du dig videre til theta, drømmestadiet (REM søvn). Dine tanker stilner endnu mere, og faktisk er det i det her stadie, din hjerne er indstillet til at lære ekstra hurtigt. Mange børns hjerner er ofte i det her stadie.
Inden du rammer det sidste stadie, lander dine hjernebølger i delta, som er det mest restorative stadie. Det er i det her stadie, stresshormonet kortisol forsvinder fra dit system og dine organer begynder at regenerere.
Til sidst kan du opleve at du lander dybere end delta, som er det stadie, der minder mest om dyb søvn. Det kan være svært at ramme det stadie uden at falde rigtigt i søvn. Men, jo mere du praktiserer yoga nidra, jo større sandsynlighed er der for, at du lander i den dybe meditation. De fleste vil dog altid opleve at lande i delta.
I en yoga nidra har du mulighed for selv at påvirke dit sind i en bestemt positiv retning under sankalpa (du sætter en intention, et dybt følt ønske, som du gerne vil virkeliggøre i nær fremtid). Du planter et frø i din underbevidsthed som vil spire og vokse og manifestere sig med tiden. Fx, hvis du ønsker mere ro i dit liv, kan du i din sankalpa gentage “jeg er rolig”. Hjernen bliver påvirket af det, du fortæller den, og langsomt vil du kunne opleve en ændring i dit liv.
Du vil måske opleve at falde i søvn, hvilket er meget nemt under en nidra, men pyt med det. Hver gang du lytter til en nidra, vil du opleve noget nyt. Tankerne kan forstyrre, men fordi du hele tiden bliver guidet, bliver det også nemmere at finde tilbage til den guidede stemme og din nidra praksis.